Visitors 
 

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης,Αλέξης Τσίπρας,για πρώτη φορά στο Άγιον Όρος.

07 Αυγούστου 2014
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ.

Με πήρε πριν από λίγο ο ιδιοκτήτης του ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ τηλέφωνο και με ρώτησε αν πήγα για την υποδοχή του κυρίου Τσίπρα. Περιμέναμε τον κύριο Βενιζέλο,αλλά άργησε.Τον πρόλαβε άλλος....
Η Ιερά Επιστασία καθηκόντως θα τον υποδεχθεί Ο μοναχός όμως γιατί;
Ένα ολιγογεμισμένο ποτήρι άλλος το βλέπει μισογεμάτο και άλλος μισοάδειο. Την αθρόα προσέλευση των πολιτικών μας με τι να την παρομοιάσουμε σχετίζοντάς την με το σήμερα;
Ας το δούμε το ποτήρι μισογεμάτο.
Προχθές έμαθα ότι θα γίνει ο δρόμος Δάφνη-Καρυές-Ιβήρων.Ήδη γίνονται πολλά έργα στο Άγιον Όρος.Η αλήθεια είναι ότι κινείται το χρήμα,με τις κρατικοευρωπα'ι'κες επιχωρηγήσεις,αλλά αρκετό βγαίνει έξω.Οι εργολάβοι θα μπορούσαν να ελεγθούν.Δεν είμαι ρατσιστής,αλλά πρέπει να δούμε και την Ελλάδα μας.Γνωρίζουμε ότι και οι Έλληνες ξέχασαν τον Θεό.Πως όμως θα τους μιλήσουμε για μετάνοια ,όταν καθημερινά μας παραπονούνται οι προσκυνητές μας ,για την αδιάκριτη παρουσία ξένων εργατών στο εργατικό μας δυναμικό ;
Εκμεταλευόμενοι και την σημερινή επικαιρότητα θα τολμήσουμε να τονίσουμε ως Αγιορείτες μοναχοί και άλλο παράπονο.Αυτό όμως έχει σχέση ,φίλοι και φίλες, με τους δικούς σας συγγενείς και φίλους.Με τους Έλληνες εργαζομένους του Αγίου Όρους.Χρόνια εργάζονται στο Περιβόλι της Παναγίας μας.Τα οικονομικά κέρδη αρκετών δεν είναι λίγα.Η συμπεριφορά πολλών εξ αυτών όμως δεν έχει καμιά σχέση με την Αθωνική πολιτεία.Ο εκκλησιασμός τους μηδενικός και τα πεζοδρομιακά και αντιευχαριστιακά λόγια περισεύουν.
Πρέπει να δούμε τώρα και το ίδιο ποτήρι μισοάδειο.
Έρχονται οι Επίσκοποί μας από το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο και οι πολιτικοί μας,αλλά η πίκρα που αφήνουν στις ψυχές μας δεν συγχωριέται άλλο.Πέρνουν από τους Αγιορείτες την αγάπη,φωτογραφίζονται με τα γελαστά πρόσωπά μας (τι να είναι,κατσουφιαστά;),και μετά στο αρνητικό τους παρελθόν προσθέτουν θλιβερές εκπλήξεις.
Στο υπουργό κύριο Λ. Αγιορείτης ηγούμενος τόλμησε και του είπε :Κύριε Υπουργέ δεν αφήσατε και κάτι στην πατρίδα μας.(Τι ήλθατε να κάνετε εδώ; Να εξομολογηθείτε;Αποκλείεται...Να απολογηθείτε; Δεν το βλέπουμε.Να διορθώσετε; Δεν το πιστεύουμε.Να μας εκβιάσετε;Το περιμένουμε...).
Αγαπητέ φίλε μου κύριε Τσίπρα. Είμαι ένας απλός μοναχός.Δεν πρόκειται να συναντηθούμε στα άγια προσκυνήματα που θα επισκεφθείτε.Ίσως όμως φθάσει ο ταπεινός μου λόγος στην αγάπη σου.
Θέλω να σου πω τα εξής:
Δεν πιστεύω στα κόμματα πλέον.Πιστεύω στην δημοκρατική πολυφωνία.
Δεν συμφωνώ με την αδιαφορία των πολιτών στα πολιτικά.Από την πολιτική θα κριθεί η σωτηρία της ψυχής μας,την ύπαρξη της οποίας λες ότι δεν την πιστεύεις.
Πολιτική είναι το να συμπάσχεις και να συχαίρεις με τον << πλησίον>>.Να ασχολείσαι δυναμικά και ανιδιοτελώς με τα προβλήματά του.
Γεννηθήκαμε αδελφέ μου,αν δεν κάνω λάθος,στο ίδιο κράτος,Εγώ όμως δεν θα σταματήσω να ονειρεύομαι στην κοινή μας πατρίδα και για τα δικά σου παιδιά, Ελληνορθόδοξα ιδανικά και αξίες' τις ρίζες του τόπου μας, που τις ζηλεύει όλος ο πολιτισμένος κόσμος.
Γνωρίζουμε ότι σε κάθε κυβερνητικό πρόσωπο ασκούνται αβάστακτες πιέσεις. Αλλοίμονο όμως ! Αυτό γινόταν ανέκαθεν,αλλά πολλοί στόλισαν την Ελληνική ιστορία με δάφνες και άλλοι την αμαύρωσαν με προδοσίες.
Να πείτε και στους άλλους Έλληνες κυβερνήτες, στον καφέ σας , όταν θα πάτε πίσω:<<Oi Αγιορείτες>>...προσεύχονται για μας,αλλά άλλο δεν συγχωρούν εύκολα....Στα παιδιά σας να μεταφέρετε την αγάπη μας.

Εύχομαι καλά να περάσετε φίλε μου και συγχώρεσέ με για το οικείον της εκφράσεως..Έχουμε... αρκετά κοινά με το υγιές μέρος της ποικιλόμορφης αριστεράς....Αγιορείτης μοναχός Ισαάκ.

 

Widget is loading comments...
Κοινωνικά
Λόγια του λαού. Περισσότερα
Καυτά νέα.
Τι μας ετοιμάζουν! Περισσότερα
Διάφορα
OXI ΣΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ Περισσότερα
Προιόντα
Το Ελληνικό μέλι. Περισσότερα
Προσευχές
ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ . Περισσότερα
Πολιτικά
Μα εγώ είμαι Έλληνας. Περισσότερα
Αγιορείτικα.
Οι Άγιοι Τεσσαράκοντα μάρτυρες Περισσότερα
Αγία Γραφή.
Ο Απ'Παύλος για τα αφύσικα. Περισσότερα
Εκκλησιαστικά
Αρχή Μ.Τεσσαρακιστής. Περισσότερα
Με τους μικρούς μας φίλους
O Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος (27 Μαΐου) Περισσότερα
Ιστορία
Κάτω Ιταλία. Περισσότερα


Πρόσφατα Άρθρα


Προσευχές
ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ .
01 Ιανουαρίου 2018
Περισσότερα
Εκκλησιαστικά
Μήνυμα Χριστουγέννων .
25 Δεκεμβρίου 2017
Περισσότερα
Ιστορία
Κάτω Ιταλία.
12 Δεκεμβρίου 2017
Περισσότερα
Κοινωνικά
Ένα βίντεο που πρέπει να το δουν ΟΛΕΣ και όλοι.
04 Νοεμβρίου 2017
Περισσότερα
Διδαχές
Το μήνυμα της ημέρας.
02 Νοεμβρίου 2017
Περισσότερα
Προσευχές
Η μουσική που ανεβάζει.
15 Οκτωβρίου 2017
Περισσότερα
Προσευχές
ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ
15 Οκτωβρίου 2017
Περισσότερα
Καυτά νέα.
ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ.
08 Οκτωβρίου 2017
Περισσότερα