Visitors 
 

Αναστάσιμο μήνυμα Ιερώνυμου

25 Απριλίου 2014
Για όσα δεν έχει τολμήσει να πάρει θέση η Σύνοδος της Ελλαδικής Εκκλησίας παίρνει ξεκάθαρη θέση στο πασχαλινό μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Για την άθεη και αντιχριστιανική προπαγάνδα, για τα νομοθετήματα κατά της Εκκλησίας, για την οικονομική κρίση…
 
Σε αυτό το πλαίσιο «να αντισταθούν και να μην αφήσουν τη θλίψη να συσκοτίσει την αλήθεια», καλεί τους Έλληνες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος στο αναστάσιμο μήνυμά του.
 
Αναφέρει ακόμη με σαφείς αιχμές κατά των εξουσιαστών πως «η σύγχρονη οδυνηρή κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα σκοτεινιάζουν τη ζωή των ανθρώπων.
 
Γεμίζουν τις ψυχές μας με πικρία και απογοήτευση για τις συνέπειες της κακής διαχειρίσεως της εξουσίας από τους άρχοντες και τους ισχυρούς του κόσμου».
 
Στέλνει και σαφέστατα μηνύματα για όσους πολεμούν την Εκκλησία λέγοντας: “όσο και αν προσπάθησαν οι ισχυροί της Γης να εξοντώσουν τον Θεό, νομοθετώντας εναντίον της Εκκλησίας, υπονομεύοντας την αλήθεια και διώκοντας τους πιστούς, όσο και αν αγωνίστηκαν οι θιασώτες των άθεων ιδεολογημάτων και της αντιχριστιανικής προπαγάνδας να αποδυναμώσουν το κήρυγμα του Ευαγγελίου, ο Αναστάς Κύριος της Ζωής έχει πάντα τον τελευταίο λόγο.
 
Μπροστά στη δύναμη και το φως της Αναστάσεως, οι δυνάμεις του σκότους, της φθοράς και της αδικίας εξαφανίζονται όπως ο καπνός στον άνεμο”. 
 
Ολόκληρο το μήνυμα έχει ως εξής:
 
Τέκνα Κυρίω, αγαπητά,
 
Δεύτε λάβετε φως εκ του ανεσπέρου φωτός της Αναστάσεως.
 
Στις δυσκολίες που περνά το τόπος μας, η πρόσκληση να φωτίσουμετη ζωή μας με το φως της Αναστάσεως, αποκτά ιδιαίτερο νόημα. Η σύγχρονη οδυνηρή κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα σκοτεινιάζουν τη ζωή των ανθρώπων.
 
Γεμίζουν τις ψυχές μας με πικρία και απογοήτευση για τις συνέπειες της κακής διαχειρίσεως της εξουσίας από τους άρχοντες και τους ισχυρούς του κόσμου.
 
Η ελπίδα μοιάζει να χλωμιάζει μπροστά την αίσθηση ότι η αλαζονεία των δυνατών της γης καθηλώνει το σκοτάδι της ζωής μας. Χρειάζεται να αντισταθούμε. Να μην αφήσουμε τη θλίψη να συσκοτίσει την αλήθεια.
 
Δεύτε λάβετε φως λοιπόν.
 
Μέσα στο φως της Αναστάσεως, οι πόνοι και οι δοκιμασίες χάνουν τις τραγικές τους διαστάσεις. Διότι ο θάνατος νικήθηκε. Η δύναμη των ισχυρών αποδείχτηκε αδύναμη μπροστά στον Αρχηγό της ζωής.
 
Η ελπίδα φωταγωγήθηκε πάλι. “Νυν πάντα πεπλήρωται φωτός”. Η ύπαρξη βρίσκει νόημα και σκοπό. Οι τρόποι που βρίσκει ο θάνατος να δηλητηριάζει τη ζωή μας, χάνουν τη φαινομαινική τους ισχύ.
 
Οι δυσκολίες του βίου, η κοινωνική αδικία, οι οικονομικές δοκιμασίες, τα δεινά και οι δυστυχίες χάνουν τον απειλητικό τους όγκο, όταν λούζονται με το φως της Αναστάσεως, και μοιάζουν μικρότερα και πάντως όχι ανυπέρβλητα.
 
Δεύτε λάβετε φως!
 
Για να μπορείτε, μέσα στο πασχαλινό φως, να βλέπετε με θάρρος και αισιοδοξία το δύσικολο και συχνά επώδυνο, αλλά θεάρεστο χρέος να αλλάξουμε τον εαυτό μας, την οικογένειά μας, τον τόπο μας και τη ζωή μας. Το μπορούμε.
 
Διότι, όσο και αν προσπάθησαν οι ισχυροί της γης να εξοντώσουν τον Θεό, νομοθετώντας εναντίον της Εκκλησίας, υπονομεύοντας την αλήθεια και διώκοντας τους πιστούς, – όσο και αν αγωνίστηκαν οι θιασώτες των αθέων ιδεολογημάτων και της αντιχριστιανικής προπαγάνδας να αποδυναμώσουν το κήρυγμα του Ευαγγελίου, -όσο και αν ο Χριστός οδηγείται μέσα στην Ιστορία πάλι και πάλι στον Σταυρό, ο αναστάς Κύριος της Ζωής έχει πάντα τον τελευταίο λόγο.
 
Μπροστά στη δύναμη και το φως της Αναστάσεως, οι δυνάμεις του σκότους, της φθοράς και της αδικίας εξαφανίζονται όπως ο καπνός στον άνεμο. Όπως λειώνει το κερί στη φωτιά. Όσα απειλούν την αλήθεια και αποπειρώνται να θανατώσουν την ελπίδα “ως εκλείπει κανός εκλειπέτωσαν, ως τήκεται κηρός από προσώπου πυρός”.
 
Δεύτε λάβετε φως και ας ανταλλάξουμε αμοιβαία, εγκάρδια και ειλικρινά, τον πασχάλιο χαιρετισμό:
 
Χριστός Ανέστη!
 
Αφήστε τον νου και την καρδιά να πλημυρίζει με την βεβαιότητα ότι Ανέστη Χριστός και “νυν πάντα πεπλήρωται φωτός”.
 
Αδελφοί μου,
 
Εύχομαι εκ μέσης καρδίας, καλό και ευλογημένο Πάσχα,
 
Φωταγωγημένο από το ανέσπερο φως της Αναστάσεως, με την Αναστάσιμη ελπίδα να γεμίζει την ύπαρξή μας.
 
Χριστός Ανέστη
Widget is loading comments...

Το Περιβόλι της Παναγίας. Περισσότερα

Τι μας ετοιμάζουν! Περισσότερα

Λόγια εμπνευσμένα από τα ευρεθέντα ασκητικά του Αγ. Ισαάκ του Σύρου . Περισσότερα

OXI ΣΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ Περισσότερα
Προσευχές
Μηνύματα καλοκαιρινά. Περισσότερα
Πολιτικά
Τα Ελληνόπουλα μπροστά για την υπεράσπιση της Μακεδονίας Περισσότερα
Αγιορείτικα.
Στα κύματα της Πορταίτισας. Περισσότερα
Αγία Γραφή Πατερική σκέψη.
Ο Απ'Παύλος για τα αφύσικα. Περισσότερα

Αρχή Μ.Τεσσαρακιστής. Περισσότερα
Οι σκέψεις της ημέρας.
Πως να πλησιάσουμε το Ιερό εξομολογητήριο. Περισσότερα
Με τους μικρούς μας φίλους
O Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος (27 Μαΐου) Περισσότερα
Ιστορία
Κάτω Ιταλία. Περισσότερα


Πρόσφατα Άρθρα


Κατάστημα.
Ευεργετικές αλοιφές
01 Δεκεμβρίου 2018
Περισσότερα
Πολιτικά
Τα Ελληνόπουλα μπροστά για την υπεράσπιση της Μακεδονίας
30 Νοεμβρίου 2018
Περισσότερα

Το Περιβόλι της Παναγίας.
29 Νοεμβρίου 2018
Περισσότερα
Πολιτικά
Ουκρανία νεα
28 Νοεμβρίου 2018
Περισσότερα

Οι σκέψεις της ημέρας.
26 Νοεμβρίου 2018
Περισσότερα
Πολιτικά
Δημοσιογραφία.
26 Οκτωβρίου 2018
Περισσότερα
Κατάστημα.
Κομποσχοίνια
10 Ιουνίου 2018
Περισσότερα
Προσευχές
Μηνύματα καλοκαιρινά.
08 Ιουνίου 2018
Περισσότερα