Visitors 
 

Αγιορείτικο ημερολόγιο.

26 Ιανουαρίου 2016

Αγιορείτικο ημερολόγιο.

Ο φιλοξενούμενός μας είθελε να εκκλησιασθούμε σε Μοναστήρι. Μαζί μας και ο............Το γυμνάσιο το έβγαλε στην Αθωνιάδα.Το ενδιαφέρον όλων τον φύλαξε σεμνό και στο λύκειο.Το καλοκαίρι θα πάει στον στρατό.
Φθάσαμε 3.30 περίπου.Διαβάζανε τους κανόνες . Πριν προσκύνησαν το Ευαγγέλιο ,έψαλλαν τα ευλογητάρια, διάβασαν τον εξάψαλμο και το Μεσονυκτικό της Κυριακής με τα Τριαδικά. 
Έντονες οι αναμνήσεις από την Φιλοθέου. Στο κελλί τέσσερις ώρες μετά την δύση του ηλίου ,12 Βυζαντινή το εγερτήριο,ο καφές και ο κανόνας με τα διάφορα της εν κοινοβίω ασκητικής. Με όσα λέγονται και με όσα άλλα.Ο καφές από την Θεία κοινωνία πρέπει να απέχει έξη ώρες.
Προσκύνησα και κάθισα πίσω από τον δεξιό. χορό .Σε λίγο ένας μοναχός μου είπε να ψάλλω τις καταβασίες και να μείνω μπροστά. Δίπλα μου ο κοσμικός παπάς έμενε όλο όρθιος.. Τα πόδια μου πονούσαν πολύ.Δεν άντεχα και μετά από κάθε προσπάθεια καθόμουν.Σε λίγο εύθασαν και οι Αίνοι.
Τρεις μοναχοί πάνω στα στασίδια του χορού και δύο κάτω Δεξιά μόνο πέντε.Συνδεόμενοι με ουράνιο φρόνιμα.Έψαλλαν τον πρώτο ήχο.
Πριν μπούμε στη Μονή η μυρωδιά από τα ψητά ψάρια έφθανε και στην μύτη μας.Τα έκανα και ο ίδιος από δόκιμος.Πως θα έτρωγαν τόσα στόματα; 
Η μυρωδιές των ψητών δεν μας προβλημάτιζαν.Ο προσκυνητής μας είθελε να ζήσει τις πνευματικές ευωδίες.Ήλθε από μακρυά.Τα παϊδάκια τα χόρτασε.Έρχεται συχνά στο Περιβόλι της Παναγίας.
Δεν ενημερώσαμε το Μοναστήρι και δι'αυτό είμασταν έτοιμοι .Ωστόσο ο ψηλός μοναχός,μετανάστης και αυτός,μας είπε αν θέλουμε να καθίσουμε και στην τράπεζα.Το μαγειρείο ενημερώθηκε.

Μετά την τράπεζα πήγαμε στο ασκητήριο του φίλου του.Στον πατέρα...Πήρα από το κελλί μου ένα σακουλάκι καφέ για να πιούμε το καφεδάκι μας σωστό.Αν και αεροστεγώς όμως συσκευασμένος και με λήξη στο 17 ευωδία δεν είχε.
Μέσα στα άλλα είπαμε πολλά για την σωστή διαπαιδαγώγηση των μικρών παιδιών και για την κατάσταση των ψυχών μετά τον θάνατο.

Πολλοί γονείς δεν θέλουν τα παιδιά τους να γνωρίζουν την ηθική σήψη της κοινωνίας.Εγώ υποστήριζα την αντίθετη θέση.Πρέπει τα παιδιά να μάθουν αυτά που συμβαίνουν δίπλα τους ! Οι γονείς έχουν χρέος να τα εμβολιάζουν με πνευματικά αντισώματα.

Όταν ήμουν μικρός μας έδειξαν στο σχολείο εικόνες από την βασανιστική ζωή ενός ναρκομανούς.

Μιλούσα σε μια οικογένεια για την διάκριση.Η κλεψιά είναι αμαρτία φυσικά.
Εξομολογήθηκε κάποιος καφεπώλης ότι κλέβει (το δημόσιο και τους πελάτες λέγοντας ότι ο καφές είναι φρέσκος).Ο πνευματικός του είπε να κλέβει λιγότερο.
Δεν δίδασκα στα παιδιά της οικογένειας την κλεψιά.Ο Θεός μας θέλει αγίους ,αλλά η ζωή πολλές φορές μας λυγίζει και τότε αν δεν κάνεις ελιγμούς αντί για άγιος θα καταντήσεις ψυχοπαθής.

Κάποιος μικρός μαθητής πήρε ένα μαχαίρι,φόρεσε μία κουκούλα και εμφανιζόταν στους συμμαθητές του.Άγιο είναι το να μη βλέπουν τα παιδιά τηλεόραση και ηλεκτρονικά παιχνίδια της βίας,αλλά τα παιδί αυτό τα έβλεπε σε σπίτια φίλων.Ο ίδιος δεν είχε ούτε τηλεόραση σπίτι.

Αφού είπαμε και λίγα για το πως και που είναι και θα είναι οι ψυχές στην μετά θάνατο ζωή πήραμε τον δρόμο για το κελλί μας.

Widget is loading comments...

Το Περιβόλι της Παναγίας. Περισσότερα

Τι μας ετοιμάζουν! Περισσότερα

Λόγια εμπνευσμένα από τα ευρεθέντα ασκητικά του Αγ. Ισαάκ του Σύρου . Περισσότερα

OXI ΣΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ Περισσότερα
Προσευχές
Μηνύματα καλοκαιρινά. Περισσότερα
Πολιτικά
Τα Ελληνόπουλα μπροστά για την υπεράσπιση της Μακεδονίας Περισσότερα
Αγιορείτικα.
Παπά Εφραίμ Κατουνακιώτης. Περισσότερα

Αρχή Μ.Τεσσαρακιστής. Περισσότερα
Με τους μικρούς μας φίλους
O Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος (27 Μαΐου) Περισσότερα
Ιστορία
Κάτω Ιταλία. Περισσότερα


Πρόσφατα Άρθρα


Κατάστημα.
Εξαγωγές από Άγιον Όρος.
19 Απριλίου 2019
Περισσότερα
Κατάστημα.
Κ Α Λ Ω Σ Η Λ Θ Α Τ Ε Έκθεση έργων τέχνης, εργοχείρων και προϊόντων από Αγιορείτες μοναχούς.
19 Απριλίου 2019
Περισσότερα
Κατάστημα.
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ
18 Απριλίου 2019
Περισσότερα
Κατάστημα.
Αγνό Μέλι. Ιερό κελλί Αγίου Γεωργίου Φανερωμένου Αγίου Όρους. Τ.Κ.63086 Τ.Θ.112 isaakmonachos@gmail.com 6907091538
01 Απριλίου 2019
Περισσότερα
Οι σκέψεις της ημέρας.
Η καλή πρόκληση..
27 Φεβρουαρίου 2019
Περισσότερα
Αγιορείτικα.
Παπά Εφραίμ Κατουνακιώτης.
27 Φεβρουαρίου 2019
Περισσότερα
Κατάστημα.

10 Δεκεμβρίου 2018
Περισσότερα
Οι σκέψεις της ημέρας.
Πως να πλησιάσουμε το Ιερό εξομολογητήριο.
10 Δεκεμβρίου 2018
Περισσότερα